Hvorfor velge Tryggeboliger

Trenger du alarm?

I Norge skjer det fortsatt svært mange innbrudd - ifølge Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) i rundt 80 boliger hvert døgn i snitt. Veldig mange har med god grunn skaffet seg en boligalarm som varsler både brann og innbrudd. Statistikken viser også at det er ca. 8 ganger større sjanse å få innbrudd i huset uten FG-godkjent alarm! Og hva om det begynner å brenne når du ikke er hjemme? Denne moderne alarmen varsler ikke bare innbruddsforsøk - men kan også varsle brann, vannlekkasje, nødstilfeller, eldre som ikke beveger på seg (inaktivitetsalarm), når barn kommer hjem fra skolen etc.

 

Men har du virkelig behov for tilknytning til vaktselskap - eller har du det allerede?

Boligalarmer fra alle de store selskaper er ofte billig å få installert, men med høye månedlige kostnader og bindingstid, blir prisen fort en helt annen. "Grunnpakkene" varierer fra ca. 1000,- til ca. 3000,- (noen ganger "kampanjetilbud" på kr. 1,-). Men med et obligatorisk månedsabonnement fra 3-400,- pr. mnd må du regne med minst 4000,- ekstra pr. år - i hele alarmens levetid!

Dersom du sier opp abonnementet, må du som oftest også levere hele anlegget tilbake (du bare "leier" det), merkene fjernes og du må i tillegg betale for en "avslutningsservice". Det er dette selskapene tjener på - ikke selve installeringen.

Men hva får du igjen for disse pengene? Dersom du har en alarm tilknyttet en vaktsentral - vil de sende en vekter så snart alarmen går. Men vekteren har ingen myndighet utover vanlige borgere - og utrykningstiden er ofte svært lang. Når et innbrudd normalt er unnagjort på under 10 minutter - får de ikke gjort stort annet enn å bekrefte at det har vært et innbrudd.

...eller er det bedre å få alarmen direkte inn på egen mobiltelefon?

Dersom du heller velger en FG-godkjent boligalarm fra Tryggeboliger - vil du umiddelbart bli varslet på din egen mobiltelefon dersom alarmen skulle bli utløst. Du får i tillegg en SMS som forteller om det er innbrudd eller brann - og i tillegg hvor alarmen har blitt utløst! Har du kameradetektor får du også bilder på epost! Da er det bare å sette kursen hjem - eller ringe nærmeste nabo for å be de observere for deg. Er det et bekreftet innbrudd er det bare å ringe politiet direkte. Det er langt mer effektivt enn å vente på en vekter som ikke kan gjøre noe!                                                                                        

Og kostnaden? Her betaler du kun fra kr. 6499,- for grunnpakken (eller kr. 7899,-for grunnpakken med GSM-sender) og det er alt! Det er ingen abonnement eller faste kostnader - dette er en engangsavgift (bortsett fra GSM-tilkoblingen).  Og det beste av alt - alarmen er din! Ettersom dette er et FG-godkjent alarmanlegg - får du også opptil kr. 800,- i rabatt pr. år avhengig av ditt forsikringsselskap. Det vil si at du etter 5 år faktisk kan "tjene" på anlegget - i motsetning til å betale over 20 000,- til et vaktselskap!                    

                                                                                         

Vi tilbyr følgende:

·         FG-godkjent boligalarm uten abonnement

·         Lave priser (sammenlikne oss gjerne med andre!)

·         Oppringning og/eller sms til opptil 3 mobiltelefoner!

·         Tilgang til alarm via internett eller app på smarttelefon

·         Kameradetektor med bilde til din epost ved utløst alarm

·         Kan varsle brann, innbrudd, vannlekkasje etc.

·         Nytt system med lang rekkevidde og lang batteritid

·         Få alarmen ferdig installert! (Oslo/Akershus, Karmøy, Haugesund)

·         Få alarmen tilsendt ferdig programmert! (hele landet)

·         Alarmskilt og oblater følger med!

·         Få support via online server! 

Logg inn på ditt alarmsystem med appen Visonic Alert for å sjekke status, slå av og på alarmen, hente kamerabilder etc.

 

GSM tilkobling til Telenor:

Selv om du ikke tilknyttes et vaktselskap, må alarmsystemet ditt være tilkoblet GSM-nettet for å kunne ringe, sende sms (og eventuelt kamerabilder) til din telefon ved utløst alarm.

Vi er Telenor Partner og sender derfor ut alle våre alarmsystemer med et forhåndsinstallert SIM-kort fra Telenor. Vi forskuddsfakturerer denne utgiften fra Telenor med kr. 750,- pr. år.

Dette beløpet dekker:

·         GSM mobilabonnement til Telenor

·         1 års GSM forbruk (tale, sms og evnt. data for videooverføring)

·         Tilkobling til alarmserver (kreves bl.a. for videooverføring og tilgang til app)

·         Fri support

Her får du et ”online” FG-godkjent alarmsystem, men slipper likevel høye, månedlige abonnementskostnader til vaktselskap.

Ettersom anlegget er FG-godkjent vil de fleste forsikringsselskap gi noe forsikringsrabatt for "lokalt anlegg" - slik at du allerede her kan spare inn utgiften til GSM tilkoblingen!

1. Om alarmanlegget

A. Er alarmanlegget FG-godkjent?
Ja, alarmsentralen er FG-godkjent. FG-nummer SA-1035/12. Se 
https://fg.fnh.no/no/sok/ (søk på Powermaster). Hvor mye du sparer på forsikringen avhenger av hvilket selskap du bruker.
B. Kan jeg få alarm hvis jeg har husdyr?
 Ved husdyr inntil 36 kilo kan det settes opp en egen husdyrdetektor. Ved større dyr må disse evnt. låses inne i et rom uten detektor
C. Jeg har garasje. Kan denne også sikres?
Ja, det kan settes inn en egen IR-detektor i garasjen, dersom denne ligger i tilknytning til huset
D. Kan alarmen monteres i min hytte?
Ikke noe problem. Eneste krav er fast strømforsyning.
E. Er anlegget barnevennlig/enkelt å betjene for eldre?
Ja, det er veldig enkelt å betjene anlegget. Det er kun 1 knapp som trykkes for å aktivisere alarmen, og kun en 4-sifret kode (som barnet selv kan velge) for å skru det av. En melding kan også sendes automatisk til foreldrene sin telefon, når barna bruker sin kode for å slå alarmen av. Nå er det også mulig å bruke en "chip" - helt uten kode!
F. Kan denne sentralen senere kobles til en bemannet vaktsentral?
Ja, ettersom denne sentralen både er FG-godkjent, og har den kommunikasjonen som kreves av en moderne vaktsentral, er ikke det noe teknisk problem. Den brukes i dag av både Sector Alarm og Vaktservice
G. Hva gjør jeg dersom det går en alarm?
Når det går en alarm vil din mobiltelefon bli ringt opp av alarmen i huset. Du vil samtidig få en SMS som forteller deg hvor i huset alarmen har gått og hvilken type alarm det er (innbrudd, brann, vann etc.). Dersom det har gått alarm i flere soner kan du være helt sikker på at det er uvedkommende i huset og du kan ringe rett til politiet selv. Evnt. kan du også ringe de nærmeste naboene slik at disse kan observere og melde tilbake hva de ser.
H. Er det mange falske alarmer?
Nei, det går så å si aldri ”falske” alarmer fra disse sentralene. Disse har i så fall årsak av åpne vinduer med blafrende gardiner, varmeovner eller lignende (i så fall kan detektoren flyttes) eller settes mindre sensitiv                                                                                                                                    
I. Får jeg satt opp alarmoblater?
Ja, alle kunder får tilsendt alarmoblater med varsling om FG-godkjent alarm tilknyttet
Tryggeboliger. Dette er i de fleste tilfeller nok til å holde tyven unna!
J. Kan jeg montere alarmen selv?
Ja, de fleste velger faktisk å montere alarmen selv. Du får den tilsendt ferdig programmert - og det er bare å skru den opp på veggen. Du får også med en grundig trinn-for-trinn monteringsanvisning                                        s.4
K. Kan jeg få alarmen ferdig montert?
Ja, så lenge du bor på Karmøy, Haugesund, Oslo eller Akershus, kan du bestille alarmen med montering mot et pristillegg på kr. 2000,- (uansett antall komponenter)
L. Er alarmen helt trådløs?
 Ja, alarmen er trådløs. Sentralen krever strømtilkobling, ellers er alt helt trådløs.
M. Hva er forskjellen på grunnpakkene?
Powermaster10 er den vi selger mest av og passer for de aller fleste boliger (også næring).

Dersom du har følgende ekstra behov kan du vurdere Powermaster30:

§  Du har behov for flere enn 30 soner/detektorer (maks 64)

§  Du har behov for flere enn 8 brukere/tags (maks 48)

§  Du har behov for talemodul, dvs at sonenavn blir lest opp i telefonen ved utløst alarm (du får uansett sms med sonenavn)

Powermaster33 er lik som Powermaster30, bortsett fra at den ikke har noe display - i stedet følger det med et eksternt tastatur (KP-250) i grunnpakken.

N. Har alarmen nulighet for kablede innganger?
 Ja. Powermaster10 har mulighet for 1 kablet inngang (sone 29). Dette kan være en kablet detektor, eller det kan være en nøkkelsone, dvs. en kabel inn som skrur av eller på alarmen når kabelen er åpen eller lukket.

Powermaster30/33 har mulighet for 2 kablede innganger (med ekstra "expander" kort)

O. Kan alarmen styres sammen "Yale Doorman"?
 Nei, dette systemet er ikke kompatibelt med "Yale Doorman".
P. Har alarmen mulighet for kablede utganger?
Ja. Powermaster10 har en utgang som kan trigges av tilkobling/frakobling/alarm etc. Med et ekstra kort (PGM-5) har man flere utganger og kan også velge NO/NC etc.

Powermaster30/33 har i tillegg 12V utgang via PGM-5 kortet.

Q. Har jeg behov for Bredbåndsmodulen (IP-modul)?
Med IP-modulen vil det være noe raskere å logge seg på app´en og hente bilder fra kameradetektoren (ca. 10 sekunder). Men du må uansett ha GSM-modul fra at alarmen skal kunne ringe og sende SMS.
 

2. Kostnader

A. Hvor mye koster sentralen og detektorene?
Sjekk ut våre produkter for å få en oppsummert over hva det vil koste.
B. Er det noen faste utgifter?
Eneste utgift du har utover selve innkjøpet er kr. 750,- pr. år for GSM-abonnementet til Telenor. Denne summen dekker også forbruk av tale, sms og mobildata, samt tilkobling til alarmserveren.
C. Er det noen bindinger?
Nei, det er ingen bindinger, og kunden eier anlegget fult ut etter monteringen
D. Er det mulig å utvide alarmanlegget til flere detektorer i ettertid?
Ja, det er ikke noe problem. Bare bestill det du ønsker i ettertid, og du vil få beskrivelse i hvordan du selv kan programmere inn de nye detektorene. Prisen for detektorene finnes på hjemmesiden vår.
E. Hva om jeg har en alarm fra før?
Hør med den gamle leverandøren om de ønsker det gamle anlegget tilbake før du  skrur det ned. PowerMaster-anlegget har kodede detektorer og er ikke kompatibel med andre alarmsensorer.
F. Hvilket geografisk område utføres monteringene i?
 Alle som bor i Karmøy/Haugesund, Oslo og Akershus får utført monteringen uten ekstra kjøretillegg. For kunder i andre fylker, beregnes et kjøretillegg på kr. 10,- pr kilometer til og fra overnevnte kommunegrenser.
G. Kan jeg kjøpe bare alarmsystemet, og montere anlegget selv?
Ja, se punkt. 1.j. over
H. Må jeg bruke forhåndsinstallert SIM-kort fra Telenor?
Vi er Telenor Partner og forpliktet til å levere alarmsentralene med SIM-kort fra Telenor. Eneste unntak er dersom det av dekningsmessige årsaker må benyttes en annen teleleverandør.
I. Må alarmen være koblet til en server?
Når alarmen er tilkoblet en server, kan vi gi support og bistand ved behov. Det er også via serveren det er mulig å koble seg opp via app´en og mulighet til å få tilsendt kamerabilder på epost
J. Jeg har fast telefonlinje fra før (analog eller ISDN). Kan jeg bruke denne?
 På grunn av sabotasjemuligheter støtter vi ikke tilkobling til fast telefonlinje. Du må bestille med GSM-sender for å få overført alarmsignalet                                                                                         
K. Dersom jeg ønsker å flytte - kan jeg ta med alarmen?
Ja, alarmen er din, og du kan ta den med dit du vi. Du vil få hjelp av
Tryggeboliger til evnt. ny programmering
 

3. Garanti, service, support

A. Har produktene noe garanti?
Alle produktene har 2 års garanti mot fabrikasjonsfeil
B. Hva med support og service?
Kunden er eier av anlegget og utfører selv service på anlegget (som batteribytte). Support får du ved å kontakte oss, du får kontaktinformasjon til support når du har handlet
C. Hva gjør jeg dersom jeg ønsker å bytte til et annet telefonnummer, stille klokken etc.
Dette er ting du enkelt kan gjøre selv og står godt forklart i brukerveiledning


Kontaktinformasjon: 

Ta gjerne kontakt hvis en har spørsmål om våre produkt, eller lignende. Våre ansatte er sterkt serviceinnstilt, lite folkesky, og lett tilgjengelige.  Vi kan kontaktes via e-post, telefon, i person, eller via brev, for best mulig å hjelpe deg gjennom din kjøpsbeslutning. 

 

E-post: info@tryggeboliger.no

Tlf:  980 81 474

Adresse: Tryggeboliger AS  

               Longhammarvegen 7 

               5536 Haugesund